Lisa Wade

Lisa Wade was jarenlang presentator van Het Klokhuis en won daarmee de Gouden Stuiver. Voor het programma 13 in de oorlog kreeg ze onder andere een Beeld en Geluid award voor het beste jeugdprogramma en een Internationale Emmy award nominatie. Nog steeds presenteert ze tvprogramma’s zoals 75 jaar vrijheid op NPO1, festivals als Cinekid, congressen zoals die van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje en verzorgt ze vraaggesprekken bij voorstellingen zoals voor Movies that Matter. Ook verzorgt ze presentatieworkshops zoals voor Classic Young Masters.

Al meer dan vijf jaar heeft ze een vaste column in Ouders van nu. Ze schreef twee boeken met Daan Rot van maandagdaandag.nl. Het hele jaar feesten staat op dit moment in de top best verkochte boeken bij bol.com.

Lisa heeft een eigen studio voor stemmenwerk aan huis. Ze is onder andere de vaste stem voor de Efteling.

Ze is ambassadeur van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Hun reclame voor de Bijenbrigade leverde hen dit jaar een Gouden Loekie nominatie op.

Ze is getrouwd met regisseur Peter Blom, samen hebben ze twee dochters Simcha (2013) en Norah (2018). Ook heeft ze drie stiefkinderen. Ze wonen op een boerderij in de Betuwe met appelbomen en rondscharrelende kippen. Ze zorgen voor hun ouders die bij hen op het erf in de hooischuur wonen.